Автоматизацията създава нови професии: Beckhoff

Интервю за Ханс Бекхоф, основател на Beckhoff Automation за Bloomberg

07.04.2014 | 18:09
Автоматизацията създава нови професии: Beckhoff

Дейвид Туид, Bloomberg: Поздравления, току-що при вас дойде Ангела Меркел. За втори път идва при вас! Кажете, като ви показахте една от вашите автоматизирани системи, тя какво ви попита?

Ханс Бекхоф, управляващ директор на Beckhoff Automation: Канцлерът е учен, физик и разбира какво правим. Ние се заминаваме с автоматизирани технологии и германското правителство се интересува от Industry 4.0. Тя търси точно това.

Дейвид Туид, Bloomberg: Какво е Industry 4.0? Става дума за автоматизация, но нещо повече, от автоматизирани заводи?

Ханс Бекхоф, управляващ директор на Beckhoff Automation: Да, очаква се да се постигне ново качество чрез комбинацията на IT технологии, интернет и автоматизация. Нашата компания се занимава с контрол на базата на PC. Това означава, че персонален компютър управлява машината. Това ни дава много добра основа. Това попита Ангела Меркел и разбра какво й отговорихме.

Дейвид Туид, Bloomberg: Интересно. Една от най-големите тревоги е, работни места ще бъдат намалени заради автоматизираните процеси.

Ханс Бекхоф, управляващ директор на Beckhoff Automation: Германия е високо-автоматизирана страна. Станахме свидетели на промяна на професиите - от най-нискоквалифицираните до най-висококвалифицираните. При автоматизацията се появяват много нови професии и нови работни места. Това означава по-добро качество на живот заради по-добрите продукти и по-високото качество.

Дейвид Туид, Bloomberg: Говорим за Toyota. Някои дейности при тях отново стават ръчни. Това очаквахте ли го?

Ханс Бекхоф, управляващ директор на Beckhoff Automation: Да, това става и в нашата компания. Ние правим много специализирани продукти и за това са необходими истински инженери и техници, които да създадат продуктите и да ги тестват.

Дейвид Туид, Bloomberg: Извън Европа, Китай е най-големият ви пазар. Как е бизнесът там, особено в автоматизацията?

Ханс Бекхоф, управляващ директор на Beckhoff Automation: Китай се развива много добре като пазар за нас - той ни е най-големият. Доставяме за много китайски мелници, за много машиностроителни компании. Виждаме силен ръст на този пазар.

Подробности - във видеото от Bloomberg.