Любов до края на света и обратно

Разказът за Теодора Алексиева, представен в „Завърналите се с Петя Кертикова“, е публикуван в сп. DIVA

10.04.2019 | 00:00
Любов до края на света и обратно

Когато Теодора* Алексиева заминава за Кейптаун преди 22 години, тя няма представа какви обрати ще й поднесе съдбата – любов, страст, разбито сърце, болка, съвземане. За да се стигне до последното, решаващо се оказва познанството й с народната певица Гуна Иванова.

Това не е любовна история. Това е история от живота за живота, разказ за любовта и силата ѝ да разделя и събира човешките души на хиляди километри. В този случай на 13 277 км.

Всичко започва през 1997 г., когато брокерът на недвижими имоти и маркетинг специалист Теодора Алексиева си прави профил в интернет сайт за запознанства. В онлайн пространството българката намира бъдещия си съпруг и не след дълго решава да замине за екзотичната Южна Африка, при хората на дъгата.  

 „Беше годината на страшната инфлация. Случваха се много неща. Заминах, защото тогава започнаха интернет запознанствата. Срещнах мъж от Южна Африка, който ме покани с двупосочен билет и така на 14 февруари се приземих в Кейптаун. Не беше търсена дата, но се случи да отида точно на празника на влюбените“, споделя Теодора.

*Разказът за Теодора е част от авторската рубрика „Завърналите се с Петя Кертикова“, която се излъчва в четвъртък в сутрешния блок „България сутрин“ на телевизия Bulgaria ON AIR. В поредицата Петя Кертикова представя историите на наши сънародници, които след прекарано време в чужбина, отново избират България за свой дом и място за реализация. Целия текст можете да прочетете в априлския брой на сп. DIVA. 

Историята на Теодора за "Завърналите се с Петя Кертикова" можете да гледате ТУК