fallback

Росен Плевнелиев призова да се гласува

Ако не бъдат направени спешни реформи, то страната ще стане по-зле

05.10.2014 | 10:39 Автор: Ирина Георгиева

Народът е обединен като един по много въпроси, заяви президентът Росен Плевнелиев след като гласува. Сред нещата, които са жизнено важни за страната той посочи, че е гарантирането на правата, младите да останат в страната, модерната инфраструктура. По негови думи това може да бъде постигнато само, ако българите дадат своя глас.

"Повече никакви избори до дупка. Гласувайте, всеки по съвест. Моля, гласувайте, гласувайте мощно, гласувайте масово. Тези избори определят бъдещето на България за много години напред" - заяви президентът.

Ще работя много и посветено за да не изгубя ден и час, допълни Плевнелиев. Той подчерта, че на България й е нужна стабилност и реформи - в образование, здравеопазване, пенсионно осигуряване, енергетика, сектор сигурност, нужно е да се състави електронно правителство, а "защо не да се гласува и закона за референдумите". Ако България не извърши тези реформи, ще е в много по-тежка ситуация след време, прогнозира Плевнелиев. Нужно е да се търси успешната формула, смята президентът.

"Политиците трябва да имат ясното усещане за спешност и отговорност. Не може да не гласувате в този ден и да стоите комфортно и после да изисквате решения от тях." - смята Плевнелиев.

За да бъдат политиците активни и за да получат своята доза доверие трябва да гласувате, призова Плевнелиев.

 

fallback
fallback