fallback

От началото на изборния ден до момента са регистрирани 3 нарушения

Около 11 500 полицаи охраняват парламентарните избори

05.10.2014 | 09:17 Автор: Ирина Георгиева

За момента са регистрирани 3 нарушения при гласуването на парламентарните избори, предаде репортерът на България Он Ер при ЦИК Вяра Петрова. В УНСС администрацията на университета е задържала студентските книжки на няколко студенти след сигнал на членовете на избирателната комисия, че студентите са били нередовни, тъй като книжките им не са били заверени.

Другият сигнал е за неупражнено право на глас от мъж с увреждане. Той обаче не е подал навреме заявление за гласуване чрез подвижна урна.

Третият сигнал е, че член на Секционна избирателна комисия и регистриран наблюдател са роднини, но това нее нарушение, уточниха от ЦИК.

Вяра Петрова посочи, че около 11:00 часа ще бъдат ясни първите данни за избирателната активност, а в първият официален брифинг ще бъде в 14:00 часа.

Около 11 500 полицаи охраняват парламентарните избори - съобщават от МВР. Както вече стана ясно Национален щаб между прокуратурата и ДАНС и МВР ще следи за всякакви нередности, свързани с изборния процес.

В МВР ще има и Обществен съвет, който ще подпомага работата с анализи за рисковите секции, в които през годините и имало засилено купуване на гласове. По заповед на главния секретар на МВР са направени справки за хора, за които от 2009 година насам има сведения, че се занимават с купуване и продаване на гласове. 

fallback
fallback