fallback

Изборният ден в цялата страна и в чужбина е започнал нормално

Изборните секции в страната бяха разпечатани в 05:30

05.10.2014 | 08:03 Автор: Ирина Георгиева

Изборният ден в цялата страна и в чужбина е започнал нормално, предаде репортерът на България Он Ер Вяра Петрова, която се намира в ЦИК. По нейни думи няма сигнали за нарушения.

От ЦИК са разрешили на 3 секции в Силистра да отворят с час по-рано, заради заявено голямо желание за гласуване с подвижна избирателна кутия. В 07:00 часа е отворила секцията в Норвегия, заради блокирала алармена система, а в Окланд, Нова Зеландия вече са дали своя глас 41 от 46 избирателя.

Изборните секции в страната бяха разпечатани в 05:30 в присъствието на органите на реда, предаде репортерът на България Он Ер Пролетина Съботинова. От РИК в София съобщиха, че изборният ден в столицата е започнал нормално. В една от секциите близо час след отварянето й липсваха ранобудни гласоподаватели.

Точно в 06:05 ч отвори първата избирателна секция в 125 СОУ в Младост. Разпечатването на секциите стана в присъствието на полицай и без никакви нарушения. Запечатването на урната и нараняването на печата мина без проблеми, единствено копирната машина отказа да работи. За тази изборна секция са записани 738 граждани. Толкова е приблизително броят и в останалите 11 избиратели секции в училището.

България избира народни представители на предсрочните парламентарни избори днес. 18 партии и 7 коалиции участват в изборната надпревара.Изборният ден започна в 06:00 часа и ще продължи до 19:00 часа.

Времето за гласуване ще бъде удължено ако има чакащи избиратели пред избирателните секции и след 19:00 часа.

 

fallback
fallback