fallback

Полицията напомня: Звената за български документи за самоличност ще работят на 4 и 5 октомври

04.10.2014 | 11:50 Автор: Ирина Георгиева

Още по темата

Още по темата

Звената за български документи за самоличност ще работят на 4 и 5 октомври, за да се осигури възможност на всеки да гласува, съобщи МВР. Само на 3 октомври в дирекцията са издадени 3107 лични карти, а общият брой на издадените лични карти за периода 12 септември – 3 октомври е 48 160. От МВР заявяват, че ще бъдат издавани необходимите удостоверения за гласуване. За целта всеки може да подаде искане в СДВР, областните дирекции на полицията и районните управления  на 4 и 5 октомври до 18.00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя, предаде БТА. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде в СДВР, областните дирекции на полицията и районните управления, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Междувременно от МВР допълват, че на тел. 02/982 22 32, факс 02/982 56 46 и на имейл izbor@mvr.bg гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Откриването на линията е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на предсрочните парламентарни избори. 

Още по темата

ЦИК съобщава, че всеки български гражданин с валиден документ за самоличност може да гласува в изборите за  народни  представители на 5 октомври 2014г. извън страната в място, където е образувана избирателна секция, независимо дали е подал предварително заявление за гласуване.

Подадените писмени заявления служат само за разкриване на избирателни секции извън страната.

 

fallback
fallback