ГЕРБ обеща да води толерантна предизборна кампания

Борисов нямало да търси политически реваншизъм от БСП и ДПС, ако спечели изборите

07.09.2014 | 16:55 Редактор:
ГЕРБ обеща да води толерантна предизборна кампания
ГЕРБ обеща да води толерантна предизборна кампания

ГЕРБ ще води толерантна предизборна кампания, заяви Бойко Борисов при откриването на предизборната кампания на партията. Той обеща да няма политически реваншизъм от БСП и ДПС, ако спечели изборите на 5 октомври.

Водената от него партия откри предизборната кампания за вота на 5 октомври в столичната зала "Арена Армеец". Мотото на кампанията е "Стабилна България. Време е!"

Десетки хиляди членове и симпатизанти се събраха близо час преди официалното обявеното начало на откриването на кампанията пред залата.

В първите минути от церемонията по откриването на кампанията Борисов призова за едноминутно мълчание в памет на загиналите българи от последните наводнения. От думите му стана ясно, че ГЕРБ ще подпомогне бедстващите със 100 хиляди лева.

От партията на Борисов залагат на енергийната ефективност, чието приложение, по думите на Борисов, е „крайно необходимо”. По този начин, той подчерта, „ще се задвижи икономиката”, а десетки строителни фирми отново ще започнат отново работа.

На въпрос на Bulgaria On Air каква е разликата сега спрямо 2009 година, Борисов отговори, че преди пет години ГЕРБ не са били в управлението, докато сега, след като са били на власт, са спечелили последователно предсрочни парламентарни и европейски избори. Наред с това, доказалите се експерти и управляващи от редиците на ГЕРБ са останали в партията, а „дефектиралите” вече не са в нея.

Лидерът на ГЕРБ обеща спрените еврофондове отново да бъдат пуснати. Това беше и един от акцентите във видео обръщението на Джоузеф Доул, лидер на Европейската народна партия, който изтъкна че ГЕРБ създава доверие и ако дойде на власт, спрените от Брюксел пари ще бъдат пуснати.