“A сега - накъде”

Разменени роли във властта

17.03.2018 | 19:00 Редактор: Зара Паталева
“A сега - накъде”
“A сега - накъде”

Свидетели сме на тотална смяна на отговорностите и публичните изяви на българските властници. Премиерът по Конституция трябва да се занимава повече с вътрешните дела на страната. Но в третия си мандат Борисов се пробва предимно с външни, глобални, геополитически действия. Президентът - обратно. Вместо да представлява държавата в международен план, както е отредил и основният закон - изразява мнения, критикува, предлага, демонстрира позиция по ред национални факти, събития, процеси и проблеми.
А министрите и други отговорни лица притичват между София и Брюксел и се опитват да представят едно “напудрено розово” лице на България. “Мисия - невъзможна”, защото европейските политици и коментатори не спират с мантрата за “най-бедната, най-корумпираната, но и най-послушна” държава от “ъгъла” на Европа.Само след няколко месеца европредседателството ще приключи, а с него и напъните да влезем, както казват американците “в чужди обувки”. И много скоро партията на властта и лидерът й ще се изправят пред сложния въпрос “а сега – накъде”? Отговорите търсим от политологът Стефан Георгиев и икономистът Светлин Танчев в първата част на Q&A с Клара Маринова по Bulgaria ON AIR.

Въпреки желанието на българските граждани, все по-малко вероятно е казусът ЧЕЗ-България да получи  справедливо решение. Скандалната сделка има и международен отзвук. В Чехия лавината също расте. Как ще се защитят българските интереси? Отговорите от депутатите от от ГЕРБ Анна Александрова и от “БСП за България” Надя Клисурска във втората част на Q&A по Bulgaria ON AIR. 


Втора част гледайте тук >>