Q&A с Клара Маринова, 08.10.2016 I част

Q&A с Клара Маринова, предаването в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори

10.10.2016 | 12:46 Редактор:
Q&A с Клара Маринова, 08.10.2016 I част
Q&A с Клара Маринова, 08.10.2016 I част

В първата част от предаването, гости на Клара Маринова са икономистът Георги Стоев и политологът Страхил Делийски.

За кандидат - президентската надпревара. Преди изборите у нас отново се формира широка палитра от сериозни до “екзотични” личности. Защо продължава големият интерес към включването в разни избори, макар и само на олимпийския принцип - участие зарди самото участие?

За периода април - юни 2016-та година България е сред държавите в Европейския съюз с най-висок относителен ръст. Според доклада на Евростат, ние имаме 3 на сто годишен ръст на брутния вътрешен продукт. Може ли този ръст да се увеличи?
По последни данни от Българската народна банка, домакинствата в страната са вложили за една година в банки 2 милиарда и 809 милиона лева. В края на август 2016-та депозитите на българите възлизат общо на 43 милиарда и 732 милиона лева. Това е около половината от брутния вътрешен продукт. Какви са основните причини парите у нас да не се влагат в икономически проекти, в производство, в бизнес - начинания? Какъв е вашият професионален съвет - какво да прави българският гражданин с парите си?
“Нарастващ популизъм и непреодолими конфликти разтърсиха международната система през последната година в “обезпокоително слабия” световен ред.” Изводът е от доклада на британския мозъчен тръст в сферата на сигурността - Международният институт за стратегически изследвания (МИСИ). Наистина ли се увеличава популизмът? Непреодолими ли са международните конфликти? И толкова ли е слаб светът, че трябва сериозно да се безпокоим?

Можете да видите първата част от предаването в прикаченото видео: