Q&A с Клара Маринова, 10.09.2016 I част

Предаването в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори

13.09.2016 | 11:45 Редактор: Красимир Лаков
Q&A с Клара Маринова, 10.09.2016 I част

Гости в първата част от предаването са политологът Борислав Цеков и икономистът доц. Георги Чанков.

Електоралната подкрепа за парламентарно представените партии в началото на септември е: ГЕРБ - 23,7 %, БСП - 13,1, ДПС - 5,4, ПФ - 5,2, АБВ - 3,5, РБ - 3,2 и “Атака” - 2,4. Данните са от последното проучване на социологическата агенция “Маркет Линкс”.
И още един въпрос от изследването. Според избирателите, най-важните качества за бъдещия президент на България са “да мисли за народа”, “да е отговорен, честен, патриот, експерт”. И още - печели или губи ГЕРБ с бавенето на своите кандидати? Предизвестена ли е победата на ГЕРБ или са възможни и други резултати? Има ли и кой ще привлече огромния отрицателен вот?
Кои са позитивите и негативите на прякото допитване? Какво се решава и какво не с референдумите? Съществуват ли други форми на демокрация, които дават възможност за пълноценно и автентично участие на гражданите в управлението?
България бе домакин на важна международна енергийна среща. Какви са основните изводи от нея? Борисов иска да бъдем “балкански енергиен център”. Възможно ли е, реалистично ли е, защото и други, наши съседи, имат същите намерения и претенции?
“Г 20” представлява около 90 на сто от световния брутен вътрешен продукт, 80% от световната търговия и две трети от населението в света. Тази година Китай бе ротационен председател на Г 20. Следващата - 12-ата среща на върха на Г 20 ще се проведе в Германия през 2017-та година.Успяха ли световните лидери да покажат онова, за което най-често говорим и коментираме през последните години - истинско лидерство и реално визионерство?

Можете да видите първата част от предаването в прикаченото видео: