fallback

Q&A с Клара Маринова, 30.07.2016 I част

Вие сте с предаването “Q & A с Клара Маринова”. Тук няма забранени въпроси, търсим верните отговори.

01.08.2016 | 12:47 Автор: Красимир Лаков

В първата част от предаването гостуват политологът Борис Попиванов и икономистът Ангел Марчев. Темите дебатирани от двамата включват:

Анализ на състоянието и работата на партиите и коалициите, представени в 43-то Народно събрание. Каква бе тяхната законодателна дейност? Отговаря ли на очакванията и потребностите на обществото? Несъмнено най-важното политическо събитие в България през 2016-та са президентските избори тази есен? Каква е подготовката за тях? Защо партиите бавят предлагането на кандидат - президентските си двойки? Защо всички участници последваха лошия пример на ГЕРБ и изкуствено задържат процеса? Защо ни лишават от сериозно обсъждане и правото на информиран избор?

За да бъде пълна и ясна обстановката в държавата, ще разгледаме и реалното състояние на икономиката и финансите като основовополагащи за нашия живот.Според авторитетни специалисти, осма по ред година, България остава с нищожен икономически ръст и с плашещи бюджетни дефицити.

Според мащабни изследвания и анализи, най-сериозните тревоги за населението на Земята са свързани с терористичните атентати, радикалния ислям, бежанския проблем и евентуална нова глобална финансово - икономическа криза. Към всичко казано до тук добавяме и заплахите от възможни локални и / или световни военни конфликти.За нарастващите опасности на нашата планета говорят и много национални лидери. Сред тях тези дни се нареди и българският премиер.Какви са главните основания за подобни опасения?

  Вижте дебатите в първата част на предаването в прикаченото видео:

 

fallback
fallback