Q&A с Клара Маринова, 26.03.2016 II Част

Предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

28.03.2016 | 11:35 Редактор:
Q&A с Клара Маринова, 26.03.2016 II Част
Q&A с Клара Маринова, 26.03.2016 II Част

Във втората част от предаването гости са депутатите Станислав Иванов от ГЕРБ и Таско Ерменков от БСП Лява България. Сред обсъжданите теми са:

Прекратяване на законно сключени търговски договори и спечелени обществени поръчки; отмяна на гласувана от Народното събрание Временна комисия за изясняване намесата на Турция и Русия у нас; отхвърляне на електронното идентифициране; връщане на т. нар. “диво къмпингуване” след неговата забрана, гласувана от вас, народните представители.Какво се случва в нашата уж демократична и законова държава?

Финансите на българските общини са в катастрофа, а хазната ще трябва да налее в тях спешно много милиони левове. По данни на финансовото министерство 156 от общо 265 общини у нас са приключили миналата година с дефицит. Общинският дълг расте рязко и в края на 2015-та е достигнал 1 милиард и 300 милиона лева.

Какво ще предприемете като управляващи в тази тежка ситуация? Вярно ли е, че на общините ще се дават безлихвени заеми? Ще се опрощават ли на някои дълговете? Истина ли е, че това ще решава еднолично министърът на финансите?

Вижте отговорите на депутатите на тези и още въпроси в прикаченото видео: