Q&A с Клара Маринова, 26.03.2016 I Част

Предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

28.03.2016 | 11:26 Редактор: Красимир Лаков
Q&A с Клара Маринова, 26.03.2016 I Част

В първата част на предаването гости са политологът Анастас Стефанов и икономистът Румен Гълъбинов. Сред дебатираните въпроси са:

Стабилна ли е властта в България? Въпрос, който като че ли вълнува повече управляващите, отколкото гражданите и опозицията. В декларация Парламентарната група на ГЕРБ поиска остро: коалиционният партньор - Реформаторският блок да реши организационните си въпроси; да бъдат уволнени някои министри и кадрите от квотата на Радан Кънев; да се изясни бъдещето на Реформаторите и тяхното участие във властта или реалното им преминаване в опозиция. Има ли сериозни противоречия сред парламентарното мнозинство и за какво са те? Какви са възможните сценарии за развитие и вероятните решения на властимащите?

Премина и втората среща във формат върхът на Евросъюза с Турция. Известни са прессъобщенията и изявленията на отделните политици за договорените ангажименти за огромната бежанска вълна и отговорностите за преодоляването на тежката криза. Истинските позиции на преговарящите ясни ли са и отразяват ли техните интереси? Защо Германия стана троянски кон на Турция в Европа? Преодолени ли са противоречията? Задълбочават ли се разногласията? Защо се получава така, че и тези преговори отново миришатна страшно много пари.

Ще се стигне ли до окончателно приключване на бойните действия в Сирия? Масата за преговори в Женева става ли централна за бъдещето на страната и региона? Или пак ще има временно затишие пред поредната буря, захранваща хаоса по света?

Можете да видите дебатът по тези теми в прикаченото видео: