fallback

Q&A с Клара Маринова, 20.02.2016 I Част

Q&A с Клара Маринова, предаването в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

26.02.2016 | 10:09 Автор: Красимир Лаков

В това издание на предаването гости са Димитър Ганев, политолог, Любомир Стефанов, политолог и Драгомир Стефанов, икономист. В първата част от предаването гостите обсъдиха теми, сред които: Реалната демокрация е възможна при функционираща политическа система със стабилни партии, които имат своето истинско структуроопределящо присъствие в обществото. Накратко - партии, с ясни програми, които работят за политическото, икономическото и общественото благо! Изконен стремеж на всяка партия е да участва във властта, за да ръководи и променя икономическите и обществените отношения в съответствие със своите програмни цели - в полза на хората и държавата. Пътят към властта е участието и спечелването на избори. Напоследък у нас отново се заговори за предсрочен парламентарен вот. Възможен ли е? Близък ли е? Кой и защо има полза от извънредни избори?

Времето, когато съответната партия е в опозиция, обикновено се използва, за да се подготви тя като реална и солидна алтернатива на управляващите. Това изпитано правило важи ли за днешната българска опозиция?

В Закона за обществените поръчки няма процедури, които да отчитат взаимни лични връзки и зависимости. Но в обществото рано или късно - те стават известни. Какво се случва със законите и тяхното спазване в България?

Какви са загубите за България и какви са ползите на Турция от отказа й от добросъседски отношения с България? Защо Анкара се обгражда само с врагове по своите граници? Историческа максима е, че зад определени политически претенции най-често стоят икономически интереси. Как ще се развият тези два вектора на българо - турските отношения?

Вижте дебата по тези теми в прикаченото видео:

fallback
fallback