fallback

Q&A с Клара Маринова 1 част, 23.01.2016

Предаването “Q & A с Клара Маринова”. Тук няма забранени въпроси и търсим верните отговори

26.01.2016 | 17:53 Автор: Красимир Лаков

Гости в това издание на предаването са политолозите Георги Киряков и Евелина Славкова, както и икономистът Георги Стоев. В първата част на предаването бяха разисквани въпросите: Политическата криза - временно явление или “хронична болест” на обществото у нас? , SMS-ите като начин на общуване и оръжие в ръцете на властта, България в XXI-ия век - демографска криза или самоубийствена катастрофа?

Кризи има и в нормалните общества и държави. Но там има и дълги периоди, през които и властта и населението могат и създават, развиват се и “вървят наред”. У нас - безкрайни боричкания в “ляво”, “дясно” и в “центъра”. Постоянно “активни мероприятия“, мръснишки номера в Правителството, Народното събрание и съдебната власт. Защо от много години политиката в България не е борба на идеи, ценности и създадени потенциали, а е потребяване на властовия ресурс за собственото възпроизводство и “юнашко” самозадоволяване?

Тайни и явни SMS-и с тайни и явни автори и получатели. Премиер и негов съветник, Висш съдебен съвет и висши съдии и какво ли още не се вплете в сложен и досега не разсечен възел от скандали и прозиращи интереси …Криминален жанр, посредствен сценарий и актьори - аматьори, които вероятно много искат да ни представят тази сценка като нещо възвишено. Но за нас - свикналата с подобни изяви публика, всичко е до болка позната пошла трагедия. Какво всъщност се случва в съдебната система?

Вижте дебатът в прикаченото видео:

 

fallback
fallback