Q&A с Клара Маринова 2 част, 26.09.2015

В студиото на България он еър с предаването “Q & A” с Клара Маринова, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

29.09.2015 | 11:37 Редактор: Красимир Лаков
Q&A с Клара Маринова 2 част, 26.09.2015

Гости в това издание на предаването са политолозите Борис Попиванов и Анастас Стефанов, както и икономистът доц. Георги Чанков. Чрез скайп участие в предаването взима и депутатът от ГЕРБ и зам. председател на 43-то НС Димитър Главчев. Сред основните теми дискутирани във втората част на предаването са:

Изправени сме пред най-голямата бежанска криза след края на Втората световна война. Непрекъснато прииждат нови хилядни тълпи към добрата стара Европа. “Възкръснаха” границите между държавите в Европейския съюз. Расте броят на новите европейски телени мрежи, заграждения и стени. Берлинската стена от времето на Студената война се замени с хиляди нови европейски прегради …

Какво се крие зад неочакваните опити за възстановяване на диалога Вашингтон - Москва? Сагата “Гърция” тези дни е с ново измерение - вторите предсрочни парламентарни избори в югозападната ни съседка за по-малко от една година. Стабилна ли ще бъде властта в Атина, такава, каквато я определиха със своя вот гръцките избиратели?

Защо Украйна забрани на две българки да влизат в страната? Не е ли нонсенс да се затварят границите на Украйна за хора, които пишат, говорят, снимат, предават, за да бъде светът информиран? От какво се плаши официален Киев?

Вижте реакциите и тезите на участниците в предаването на поставените въпроси в прикаченото видео от втората част на предаването: