fallback

Q&A с Клара Маринова, 22.06.2015 IV част

В студиото на България он еър с предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

24.06.2015 | 09:43 Автор: Красимир Лаков

В това издание на предаването гости в студиото на Q&A са политолозите Борис Попиванов и Слави Василев, както и икономистът Калоян Стайков. В последната част от предаването гостите дискутират последиците от европейските и американски санкции срещу Москва. Европейският съюз и САЩ обмислят нови поредни ограничения срещу Москва. “Западните санкции трябваше да станат за Русия “голям” удар, но нейната икономика сега е в много по-добро състояние, отколкото предричаха!” Този извод е на коментатора на “Forbes” Кенет Рапоза. В своя анализ той сочи ред доказателства. “В последния рейтинг за Световния човешки капитал, подготвен за Световния икономически форум, Русия се изкачи от 55-то на 26-то място. В това класиране Русия изненадващо изпреварва Израел, Италия, Гърция, Испания, Португалия и Бразилия.”, отбелязва Рапоза. Според Рапоза, независимо че инвестициите в Русия не станаха тренд, в нея все пак се влага. Анализаторите на “J.P. Morgan” също оценяват ситуацията в Русия като “достатъчно здрава” поради ниския външен дълг.

Как се получава така, че санкциите против Русия вместо да я дестабилизират - имат обратен ефект и икономическата ситуация в страната се стабилизира? Защо Западът непрекъснато затяга примката на наказателните мерки, а резултатите от тези действия се разминават с очакванията? До кога ще продължава засилената икономическа конфронтация между западните страни и Русия?

Можете да проследите последната част от предаването в прикаченото видео:

 

fallback
fallback