fallback

Q&A с Клара Маринова, 15.06.2015 I част

В студиото на България он еър с предаването “Q&A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

22.06.2015 | 11:10 Автор: Красимир Лаков

Гости в това издание на предаването са политолозите Страхил Делийски и Чавдар Найденов, както и икономистът Ангел Марчев. В първата част на предаването гостите дебатираха по работата на НС. 43-то Народно събрание стартира с главна цел - реформи. Избраното правителство се самонарече “реформаторско”. Започнаха ..., но до къде стигнаха? Какво става със здравната, пенсионната, образователната, съдебната реформи? Ще има ли изменения в Изборния кодекс? Ще се случи ли и обявената в дневния ред промяна в Конституцията? Кои са линиите на противоречия? Къде и как ще се търси компромис между всички партии и коалиции в Народното събрание?Ще се постигне ли съгласие по горещите теми в обществото?

Бяха разгледани и възможностите за задължително и електронно гласуване,както и за мажоритарен вот. Тези теми, предложи за национално допитване Президентът. Отдавна политиците търсеха обединителнаидея. Сега Плевнелиев им я даде. Защо партиите и коалициите пропуснаха, аподобна персона им иззе възможността, те да са носители на позитивното, на националното, на обединителното. Какво ще се промени в изборния процес с трите предложения, предвидени за референдума? Какви са очакванията от предстоящия референдум? Какво се очаква да подкрепят избирателите?

Можете да проследите първата част на предаването в прикаченото видео:

 

fallback
fallback