Q&A с Клара Маринова, 08.06.2015 IV част

В студиото на България он еър с предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

09.06.2015 | 08:55 Редактор: Красимир Лаков
Q&A с Клара Маринова, 08.06.2015 IV част

Гости в това издание на предаването са политолозите Евелина Славкова и Борис Попиванов, както иикономистът Лъчезар Богданов. В последната част на предаването вяха дискутирани:

Състоянието на Ислямска държава. Съществува вероятност “Ислямска държава” да придобие ядрено оръжие до една година. Британският “Индипендънт” публикува статията на Джон Кентли “Идеалният щурм”, в която се подчертава, че това е “… най-ужасният кошмар на разузнаванията по света”. “Ислямска държава” се хвали, че бойците й са получили, цитирам: “танкове, противотанкови оръжия, ракетни системи и противовъздушни оръжия от САЩ и Иран, а сега планират да придобият и “екстремни оръжия””. Реален ли е подобен сценарий? С какво оръжие разполага “Ислямска държава” сега?

В края на предаването традиционните минути за интересни и значими иновации с журналиста Аспарух Йорданов. Facebook започва работа по трети център за изкуствения интелект. Той ще бъде разположен в Париж и ще помогне на социалната мрежа по-добре да пресява снимките, публикациите и видеата, споделяни от нейните 1,4 млрд. потребители. Компанията прави големи инвестиции в сферата на изкуствения интелект още от края на 2013 г.

Можете да видите заключителната част от предаването в прикаченото видео: