fallback

Q&A с Клара Маринова, 08.06.2015 II част

В студиото на България он еър с предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

09.06.2015 | 08:39 Автор: Красимир Лаков

Гости в това издание на предаването са политолозите Евелина Славкова и Борис Попиванов, както и икономистът Лъчезар Богданов. Във втората част на предаването дискутираните въпроси са:

Безпрецедентно ниски лихви. Разбира се, относително по-високи - на фона на останалите в Европейския съюз. Влоговете вече почти не носят доход. А населението продължава да спестява, макар и с по-бавни темпове. От другата страна - положението е коренно различно: процентите по заемите никога не са били толкова изгодни. Но пък кредитирането е твърде вяло. Защо българите продължават да трупат “мъртви” пари в банките? Докога кредитирането ще бъде “закотвено” в “долна мъртва точка”?

“Перспективите газопроводът “Турски поток” да се реализира и заработи като алтернатива на украинската газова мрежа стават все по-малки.”, констатират руските и световните медии. За да осъществи идеята си и да спре износа на природен газ през Украйна, Москва ще трябва да се разбере с Брюксел. Така Белград и Скопие се опитват да отхвърлят от себе си “горещия картоф”. Какви са реалността и прогнозите за газовите проекти в Европа? Има ли вариант Москва и Брюксел да се споразумеят? Какво е бъдещето на газоснабдяването в Европа?

“В Балканския регион нищо не е просто. Там често се случват странни и почти винаги сложни неща.”, така твърдят повечето специалисти по Балканите. По нашите земи, всеки има претенции към другите. Всеки мисли себе си за център на Вселената. Всеки иска много внимание и още повече грижи. Какво се случва на и с Балканския полуостров? Заплашени ли са мирът, сигурността и стабилността в нашия регион?

Вижте отговорите на тези въпроси и дискусията в студиото в прикаченото видео:

 

fallback
fallback