Q&A с Клара Маринова, 01.06.2015 I част

В студиото на България он еър с предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

02.06.2015 | 09:20 Редактор:
Q&A с Клара Маринова, 01.06.2015 I част
Q&A с Клара Маринова, 01.06.2015 I част

В това издание на предаването гости в студиото са политолозите Димитър Ганев и Юлиана Гаджева, както и икономистът Георги Чанков. В първата част от предаването гостите дискутират темите свързани с промяната в Конституцията, поредните резултати от социологическите изследвания и “високото напрежение” между парламентарните групи в управляващото мнозинство през последните дни.

И така: отново големият въпрос - необходими ли са и защо промените в Конституцията на Република България? Кой и как подкрепя тази акция? Какви са реалните възможности да се случат измененията? “Упражненията” върху основния закон не са ли са част от манипулирането на общественото мнение? Кой трябва да търси отговорност от властта за нереализираните истински и необходими реформи?

Какво показват резултатите от най-новите социологически проучвания? Какви са основните изводи? Запазва ли се обстановката в България? Има ли признаци за промяна? Какво е състоянието на властта и опозицията? Има ли вече предизборни настроения? И … да вярваме ли на социологическите сондажи?

“Високо напрежение” между парламентарните групи в управляващото мнозинство през последните дни. Поводите са на лице, но какви са истинските причини за противопоставянето в управляващата коалиция? До къде ще стигнат парламентарните групи в отдалечаването си? Българският демократичен център ще замени ли ДСБ в управляващата коалиция? Не става ли прекалено “всеяден” ГЕРБ в желанието си да укрепи властта на всяка цена? Как ще реагира Европейската народна партия на подобни разногласия в две български партии от дясното европейско семейство?

Можете да видите отговорите на тези въпроси дебатирани в първата част от предаването в прикаченото по-долу видео: