fallback

Q&A с Клара Маринова, 11.05.2015 IV част

В студиото на България он еър с предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

12.05.2015 | 10:22 Автор: Красимир Лаков

В това издание на предаването гости са политолозите Евелина Славкова и Страхил Делийски, както и икономистът Преслав Димитров. В последната част от предаването дискусията засяга кризата в Македония. Сериозни масови протести на опозицията с искане за оставка на правителството на Никола Груевски. Напомня ли ви тази картина от Скопие на подобни събития в други държави? Кой стои зад акциите в Македония сега? Какви са голямата цел и текущите задачи на “онези”, които стоят зад протестите? Ще се промени ли и как политиката на западната ни съседка към нас?

Преди дни “Би Би Си” съобщи за поредно зверство - бойци на “Ислямска държава” са екзекутирали около 300 пленници язиди в Северен Ирак. Съществуването на тази малка кюрдска етно - религиозна общност днес е под заплаха, след като хиляди язиди бяха принудени да напуснат земята на предците си поради офанзивата на сунитите джихадисти. Светът има само един въпрос: как може да се справи с чумата, наречена “Ислямска държава”?

Можете да проследите последната част от предаването в прикаченото видео/

 

fallback
fallback