fallback

Q&A с Клара Маринова, 11.05.2015 II част

В студиото на България он еър с предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

12.05.2015 | 10:04 Автор: Красимир Лаков

Гости в това издание на предаването са политолозите Евелина Славкова и Страхил Делийски, както и икономистът доцент Преслав Димитров. Във втората част от предаването дискусиите засегнаха темата за пазара на труда у нас и за младежката безработица. Държавата ще обучава и търси работа на над 42 000 младежи по три програми, за които от Европа са ни отпуснали 181 милиона лева.Това ли е решението на проблема с младежката безработица? Може ли да се разчита само на европейски средства? Защо политиците у нас и в Европа “сипят” заклинания и програми за справяне с младежката безработица, а резултатите са все слаби?

Международната тематика в предаването започна с анализ на резултатите от изборите във Великобритания. Управляващата Консервативна партия е с впечатляваща победа и ще състави самостоятелно правителство. Дейвид Камерън е старият нов премиер на страната. Сериозен успех завоюва и Шотландската партия. Порой от оставки на лидери в останалите партии беляза деня след изборите. Има ли възможности за някаква промяна в политиката на официален Лондон? За какви действия са “развързани ръцете” на консерваторите? Какво означава възходът в тези избори на Шотландската партия? Какво е бъдещето на традиционните британски лейбъристи и либералдемократи?

Можете да проследите тази част от предаването в прикаченото по-долу видео.

 

fallback
fallback