fallback

Q&A с Клара Маринова, 04.05.2015 III част

В студиото на България он еър с предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

06.05.2015 | 10:13 Автор: Красимир Лаков

Темите в третата част на предаването с гости, политолозите Първан Симеонов и Чавдар Найденов, и икономистът доц. Георги Чанков са кредитирането у нас, ситуацията в Украйна и в Ислямска държава.

След няколко месеца на спад, през март общият обем на отпуснатите от банките заеми нарасна с 417 милиона лева и достигна 50 милиарда и 192 милиона лева. В съобщението на Българската народна банка се посочва, че най-сериозен е ръстът на отпуснатите кредити за нефинансовите предприятия - за месец те са се увеличили с 224 милиона лева и са станали 30 милиарда и 842 милиона лева.

Ужасяващи кадри се появиха в сайтовете за видеосподеляне от Украйна. Смразяваща демонстрация на зловеща нечовешка акция. Четирима украински бойци от батальона “Азов” разпъват на кръст и изгарят жив човек от Донецката народна република. Какво се случва в Украйна година след Майдана? Защо се стигна до братоубийствена война в Европа през 21-ви век? До къде стигна и накъде отива Украйна? Има ли оптимистичен изход от сегашната ситуация?

Лидерът на терористичната групировка “Ислямска държава” е тежко ранен или убит. Тази новина като мълния премина през световните медии. Какво се случва в ИД? Кой е новият лидер на групировката? Какъв е той? И най-важното - ще има ли съществена промяна в политиката и действията на “Ислямска държава”?

Вижте третата част от предаването в прикаченото по-долу видео:

 

fallback
fallback