Q&A с Клара Маринова, 27.04.2015 IV част

В студиото на България он еър с предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

28.04.2015 | 14:44 Редактор:
Q&A с Клара Маринова, 27.04.2015 IV част
Q&A с Клара Маринова, 27.04.2015 IV част

В това издание на предаването гости са политолозите Юлиана Гаджева и Анастас Стефанов, както и икономистът Ангел Марчев. Темите дискутирани в студиото в последната част на предаването са: състоянието на руската икономика. 

Списание “Newsweek” пише: “Западът се надяваше, че санкциите и падането на цените на нефта ще заставят Русия да измени своята външна политика, обаче това изглежда се оказа “несбъдната мечта.” Списанието коментира, че руският фондов пазар е считан за един от най-добрите през годината. Загубилата половината си стойност рубла се възстановява. Лихвите намаляват. А валутните резерви са нараснали почти с 10 милиарда долара. Списанието обяснява икономическото възстановяване на Русия с подема на промишлеността вътре в страната.

В тази част от предаването се отбелязват и 25 години от пускането на телескопа Хъбъл в космоса. След изстрелването през 1990 г., сателитът бързо опроверга скептиците и беше в основата на много значими открития. Автоматичната обсерватория прави учените свидетели и на красиви гледки от височина 563 км. над  Земята.

Можете да проследите последната част от предаването в прикаченото видео: