Q&A с Клара Маринова 30.03.2015-III част

В студиото на България он еър с предаването “Q & A” с Клара Маринова, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

31.03.2015 | 09:39 Редактор:
Q&A с Клара Маринова 30.03.2015-III част
Q&A с Клара Маринова 30.03.2015-III част

Гости в това издание на предаването са: Страхил Делийски, политолог, Юлиана Гаджева, политолог и Лъчезар Богданов, икономист. Сред основните теми дебатирани в студиото през тази част на предаването са: Какво представляват частните батальони в Украйна”? Защо и как се създават и действат тези “лични армии” на олигарсите? Защо те заплашват не само стабилността на властта, но и обикновените граждани? Защо украинският президент и украинското правителство не взимат реални мерки за разформироване на “частните батальони”? Защо разформирането на “частните” подразделения засега е “мисия невъзможна”, както прогнозира американският информационен портал?

Дипломатическо решение или оръжие за Украйна? Какво провокира западни анализатори да търсят истината и да правят изводи, противоречащи на официалната антируска политика? Защо все повече общественици, интелектуалци, граждански организации настояват за дипломатическо решаване на проблемите и на висок глас се противопоставят на военната заплаха и допълнителното милитаризиране на Украйна?

Може да видите тази част от предаването в прикаченото видео: