Q&A с Клара Маринова, 27.04.2015 III част

В студиото на България он еър с предаването “Q & A iс Клара Маринова", в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори.

28.04.2015 | 14:34 Редактор: Красимир Лаков
Q&A с Клара Маринова, 27.04.2015 III част

Гости в това издание на предаването са политолозите Юлиана Гаджева и Анастас Стефанов, както и икономистът Ангел Марчев. В третата част на предаването темите са: "Евростат” има резерви към качеството на данните за Фонда за гарантиране на влоговете в банките и влиянието на изплатените гарантирани депозити в “Корпоративна търговска банка” АД върху бюджетния дефицит от България. Какви са данните на българската и европейската статистики? Защо се получава разминаване? Какви са изводите, очакванията и перспективите за България, еврозоната и Евросъюза?

Друга тема е Мафията в Европейския съюз - печалби от поне 110 милиарда евро годишно. Експертите смятат, че има все повече доказателства за инфилтрирането на организираната престъпност в законната икономика. Между между 1милиард и 100 млн и 3 милиарда 100 милиона евро от всички годишни печалби от пазара на хероин се използват за тази цел. Защо се получава така, че фиксирането на проблема е коректно, а справянето с него - “мисия невъзможна”? Защо мафията в Европа побеждава усилията на отделните държави, а и на целия съюз?

Сред обсъжданите теми е и тази за бежанците. Срещата на високо равнище даде малко решения и още по-малко надежди за намиране на изход.

Можете да проследите тази част от предаването в прикаченото видео: