Club Investor 18.11.2014 I

Инвестициите на държавата в национална сигурност

19.11.2014 | 09:58 Редактор: Красимир Лаков
Club Investor 18.11.2014 I

 

В коментарното предаване на България он еър Клуб Инвестор с Ивайло Лаков се говори за държавата и националната сигурност.
В България през последните години често говорим за липсата на държава. Очевидно твърде често говорим и за това, че има прекалено много държава. Струва ми се, че и двете твърдения са верни и именно в това се корени проблемът. Защото държавата се отдръпна от сферите, където присъствието е задължително, а чиновническата хватка остава или дори се стяга там, където не трябва да я има.
Това вероятно са някакви исторически наслагвания, национален характер, географско положение, но те са причина  непрекъснато да генерираме корупция и скандали и съответно недоверие. В България масово нямаме доверие на правосъдната система, на властта и всичко свързано с нея и в резултат нямаме доверие на държавата. Следователно нямаме доверие на самите себе си, защото държавата сме ние самите.

 

Гости в студиото са:
генерал Кирчо Киров, шеф на Националната разузнавателна служба в продължение на 10 години да 2012 година.
Симеон Николов, дипломат и политик, Член е на Управителния съвет на Българското дипломатическо дружество и директор е на Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения.
В студиото е и професор Владимир Чуков, арабист и анализатор на процесите в Близкия изток.

Специално включване по скайп на икономиста Георги Ганев