Четирима младежи поемат ръководни роли в А1 като част от инициативата "Мениджър за един ден"

25.10.2024 | 12:40 Редактор:
Млади лидери имаха уникалната възможност да заемат ключови позиции като ръководители на различни отдели.
Млади лидери имаха уникалната възможност да заемат ключови позиции като ръководители на различни отдели.

А1 продължава своята мисия да инвестира в професионалното бъдеще на младите хора в България, като за поредна година участва в инициативата "Мениджър за един ден". В рамките на програмата, четирима обещаващи млади лидери имаха уникалната възможност да заемат ключови позиции като ръководители на различни отдели и по този начин придобиха ценен практически опит в корпоративния свят и се докоснаха до реалната бизнес среда на водеща телекомуникационна и технологична компания.

Ивайло Атанасов, студент в Rotterdam Business School, пое управлението на "Покупки и логистика" под ръководството на Николета Иванова, директор на дирекцията. Ивайло имаше възможността да се запознае в детайли с вътрешната организация на екипите и ключовите процеси, свързани с управлението на поръчките, доставките и логистиката. Той участва активно в провеждането на значима тръжна процедура, свързана с ключов проект на компанията, както и в процеса по одобрение на поръчки за различни материали и услуги, с което придоби ценен практически опит в управлението на стратегически логистични операции. Той посети и Центъра за ремонт и диагностика на устройства на А1, който е ключов за устойчивите практики на компанията с рециклирането и поддръжката на различна техника.

Симона Борисова, ученичка в 11 клас на НПМГ, и Татяна Машова, ученичка в 12 клас на 108 СУ "Никола Беловеждов", се присъединиха към отдел "Финансови услуги, международен роуминг и взаимосвързване". Те се запознаха от първо лице със стратегическото значение на дейностите, чрез които А1 се грижи за международната свързаност на клиентите на компанията, както и различни финансови решения и услуги, от които могат да се възползват. Под ръководството на своя ментор Лилия Спасова, старши мениджър на отдела, те се запознаха с текущите проекти, както и новите роуминг условия на телекома, които позволяват на клиентите на А1 да общуват свободно и да остават свързани в над 130 държави по света. Благодарение на изгодните условия, лесната активация и пълната предвидимост на разходите, роуминг планът на А1 предоставя на потребителите максимално удобство и контрол по време на техните пътувания.

Яна Димитрова, ученичка в 11 клас в Американския колеж в София, пое ръководната роля по отношение на политиките за управление на хора в компанията под менторството на Миглена Узунова-Цекова, старши директор "Човешки ресурси". В хода на своята практика Яна се запозна с ключови HR проекти, свързани с подбора на таланти и инициативи за развитие на служителите. Направление "Човешки ресурси" играе критично важна роля в създаването на среда, която подкрепя както личностното развитие, така и професионалното израстване на хората в екипа на А1, които са близо 4000 души.

"За нас е от съществено значение да предоставяме възможности на младите хора да се запознаят с корпоративната среда и отговорностите на лидерите. Чрез инициативи като "Мениджър за един ден" ние им даваме шанс да бъдат част от нашето ежедневие, макар и за кратко. Вярваме, че така ще могат да научат повече за професията, а също и за това какви качества и знания са необходими за успешната реализация. Надяваме се, че с моите колеги ще ги вдъхновим за бъдещото им развитие", споделя Миглена Узунова-Цекова, старши директор "Човешки ресурси".

Чрез ангажименти като този А1 не само подкрепя професионалното развитие на младите хора, но и затвърждава своята роля като социално отговорна компания, която инвестира в бъдещето на поколенията.