25 ученици и студенти получиха сертификати за успешното завършване на А1 Лятна академия

63% от тях ще продължат на постоянен договор в компанията

01.10.2024 | 11:14 Редактор:
25 ученици и студенти получиха сертификати за успешното завършване на А1 Лятна академия
25 ученици и студенти получиха сертификати за успешното завършване на А1 Лятна академия

Участниците в шестото издание на Лятната академия на А1 представиха своите проекти по време на официалното закриване на инициативата. От юли до септември те работиха в екип със своите ментори от А1 – едни от водещите професионалисти в своята област, и направиха първите си стъпки в света на технологиите, като придобиха практически знания и умения с участието си във важни за компанията проекти. 63% от завършилите Лятната академия на А1 тази година ще продължат работа на постоянен договор.

"През трите месеца, посветени на участието в А1 Лятна академия, младите таланти доказаха, че приемат сериозно и отговорно своето професионално развитие и се радвам да връча на всеки от тях сертификат, удостоверяващ успешното завършване на програмата. Подкрепата за успешното навлизане на бъдещите професионалисти в реалната бизнес среда е част от мисията ни като водеща технологична компания. Сигурна съм, че натрупаните знания и опит при съвместната работа с техните ментори, е началото на път, изпълнен с много нови предизвикателства, успехи и удовлетворение в избраната професия", заяви старши директорът "Човешки ресурси" на А1 Миглена Узунова. 


Миглена Узунова, старши директор "Човешки ресурси" на А1, поздрави участниците и връчи официално сертификатите за успешното завършване на Лятната академия

"Лятната академия на А1 е истинска възможност за младите хора, които са в началото на своя кариерния път, да опознаят как работят технологиите на практика. Изключително сме радостни, че толкова голяма част от тях избират да продължат професионалния си път с нас. Техният ентусиазъм и свежи идеи са вдъхновение за всички в А1", сподели старши мениджърът "Привличане на таланти, обучение и развитие" в А1 Любомир Иванов.

25 ученици и студенти получиха сертификати за успешното завършване на А1 Лятна академия (Любомир Иванов, старши мениджър "Привличане на таланти, обучение и развитие" в А1)

По време на А1 Лятна академия 25-те момичета и момчета бяха част от екипите "Интеграция и мрежови услуги", "Системи за управление и поддръжка" и "IT услуги и инфраструктура" в направление "Технологии", "Администриране на IT бизнес системи" и "IP мрежа и услуги" в направление "Център за предоставяне на услуги за A1 Group", както и в направление "Маркетинг" и други. Младежите преминаха през редица специализирани обучения за социални и технически умения и взеха участие в доброволческа инициатива в подкрепа на социално отговорна кауза. Проектите, по които работиха заедно със своите ментори, бяха в сферата на разработката на документация за IT системи, тестване и конфигуриране на мобилни базови станции, изпитване на нови функционалности и създаване на мрежови топологии. Стажантите в направление "Маркетинг" анализираха някои от ICT услугите на А1 и се включиха в координацията на промоционални кампании, проучвания за процеси и продукти и изготвяха различни маркетингови и технически изисквания.

Миглена Узунова, старши директор "Човешки ресурси" на А1, поздрави участниците и връчи официално сертификатите за успешното завършване на Лятната академия

По време на програмата стажантите получаваха месечно възнаграждение на граждански договор, служебна SIM карта и телефон, безплатен организиран транспорт и паркинг, модерна работна среда, достъп до богата платформа за онлайн и присъствени обучения, както и много други социални придобивки.

Сред младежките инициативи, които А1 развива през годините, наред с Лятната академия са също и целогодишната стажантска програма, партньорствата с водещи учебни заведения, практикантски и други програми.

Снимки: Радич Банев