Пощенска банка и Endeavor ще подкрепят български предприемачи с програма за растеж

Програмата е разработена за предприемачи от всички сфери на икономиката и всички региони в България

03.05.2019 | 15:35 Редактор: Василия Пейчева
Пощенска банка и Endeavor ще подкрепят български предприемачи с програма за растеж

Пощенска банка и Endevor търсят предприемачи, които искат да развиват бизнеса си на световно ниво. Преминалите през етапите на подбор ще бъдат включени в 4-месечната програма Dare to Scale. Това ще е първата по рода си програма за растеж в България, която е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си.

Програмата е разработена за предприемачи от всички сфери на икономиката и всички региони в България. Условието е да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2018 г. и най-важното – бизнесът им да е с потенциал за глобален растеж. В програмата ще бъдат селектирани до 10 компании, които от септември до декември 2019 г. ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Ендевър. Кандидатурите на всички желаещи да се включат в програмата се приемат до 10 май т.г. онлайн на този линк.

Пълната информация за програмата може да намерите тук.

"Насочили сме се именно към scale-up компаниите, тъй като според нас те не получават достатъчно подкрепа – за разлика от start-up компаниите, към които има много висок интерес от различни участници на пазара и големите утвърдени компании, които имат достатъчно собствен ресурс и възможности за растеж. Когато подкрепяме талантливите хора, им помагаме да променят средата в България. Виждаме много млади фирми, които ни изненадват с иновативните си бизнес идеи и искаме да бъдем техен ментор и финансов партньор. Търсим перспективни идеи и хора с ентусиазъм и знания, за да ги реализират", коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.