Кр. Каракачанов: Турция се стреми да попречи на обединението на международната общност

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред полиграфа на Светла Петрова коментира - провокация или грешка е свалянето на руския самолет от страна на Турция? Изгодна ли е за България сделката за МИГ-овете? И защо аферата "Яневагейт" стигна до ЕК?

27.11.2015 | 00:00 Редактор: Виргиния Стаматова
Кр. Каракачанов: Турция се стреми да попречи на обединението на международната общност

"Ако международните сили не успеят да се обединят, последиците ще са износ на тероризъм в Европа и други точки на света и милиони нелегални мигранти в Европа," прогнозира в студиото на "Полиграф"лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Във сваленето на руския самолет, който наруши турското въздушно пространство, но беше свален над Сирия, политикът открива опит от страна на Турция за разединяване на международната общност. Той допълни:

„Откакто Русия започна да бомбандира позициите на ИД и умерената сирийска опозиция, която на практика захранва с бойци Ай Кайда, отношенията между Русия и Турция се изостриха. След атентатите в Париж, когато Франция беше поставена в позиция, при която не може повече да мълчи, френският президент реши да действа и се присъедини към усилията на Русия. Така на практика Франция и Русия станаха съдружници. Френският президент се ангажира да привлече страни като САЩ, Великобритания и Германия. Вижте неговата совалка от последните дни. Усилията на Франция са да се направи световна коалиция, но Турция няма интерес от това. Един час, след свалянето на руския самолет, Турция поиска защита от НАТО. По този начин тя се стреми да разедини западните съюзници и те да не се присъединят към усилията на Русия.“

Повече от разговора на светла Петрова с Каракачанов вижте във видеото:

Свалянето на руския самолет е провокация от страна на Турция. Това е битка за ресурсите на Близкия изток, за петрол и газ и не става въпрос за никакъв морал, категоричен беше Каракачанов. 

Интересите са това, което разхвърля държавите в различни лагери, допълни той.