fallback

Димитър Главчев в Полиграф коментира КТБ, реформите и кризата в Македония - част 2

16.05.2015 | 22:00 Автор: Кармелита Тонева

В съдебната система има дефицит на правосъдие - категоричен е зам. председателят на парламента. В студиото на Полиграф той се обяви за пълно разкриване на всичко около КТБ и за вдигане на банковата тайна за фалиралия трезор.

Още по темата

”Осъдени на КТБ” -  май примирено трябва да приемем тази перспектива,след като тази седмица ни заля – и незнайно докога ще продължава това-нова вълна от бушуващата вече година у нас финансово-политическа буря, която най-кратко обозначаваме като аферата”Корпоративно-търговска банка”.

”Списъкът или...тефтерите на Василев” е заглавието на поредния епизод,който гледаме от четвъртък насам. Банкерът в изгнание отрече да е пращал на медиите помениците с посетители на банката в периода 2013-2014-та,но в същото време никой не отрече автентичността им.

Немаловажна подробност е,че част от имената в тях са заличени с коректор и се набива на очи отсъствието на хора от ГЕРБ, депутата от ДПС Делян Пеевски и магистрати, което би могло да ни ориентира за адреса на подателя, но извън това като погледне човек  каква върволица, каква навалица  е имало пред кабинета на Цветан Василев в годините на КТБ-могъществото, не може фа не се съгласим с дефиницията на този случай ,която даде онзи ден в „Полиграф+” икономистът Георги Ганев. КТБ,според него,е вид пленяване на държавата и задвижване - чрез пленената държава - на супермащабен  хищнически проект.

        

За парламентарните отзвуци на новото сюжетно развитие в сагата КТБ и за парламентарното битие на подхванатите  от това управление съдебна,здравна реформа  ще говорим днес в „Полиграф” със заместник-председателя на народното събрание от ГЕРБ Димитър Главчев.

 

fallback
fallback