fallback

Валентин Радев за версиите за новите взривове в Иганово

Военният експерт и бивш зам.министър на отбраната и сегашен депутат от ГЕРБ Валентин Радев прави анализ в студиото на Полиграф + пред журналистката Светла Петрова възможно ли е новите взривове в Иганово да са саботаж

16.04.2015 | 15:53 Автор: Кармелита Тонева

Светла Петрова: Как така в производствен цех,в който няма жива душа и не се извършва никаква дейност,при това заключен и запечатан от разследващите органи,лумва пожар и се взривява съхраняваната там продукция?

Това се питат от вторник насам медии,експерти,представители на различните видове власти и най-вече уплашените хора в района,след като в разстояние на три седмици само ,за втори път гръмнаха боеприпаси в базата на оръжейния завод в Сопот край карловското село Иганово.

Тези и други странни обстоятелства и съвпадения наложиха в публичното пространство като най-правдоподобна версията за умишлен палеж и саботаж на държавното предприятие,което,както се разбра,напоследък имало доста поръчки и започнало да печели добре.

Храна за подобни подозрения даде и изтеклата вчера от карловската районна прокуратура информация, според която  са констатирани груби нарушения в пропускателния режим и охраната на площадката в Иганово.

Защо държавата се е отнесла така нехайно към защитата на една от малкото свои печеливши дейности  и кому са изгодни взривовете във ВМЗ-Сопот?

В издирване на очевидно дълбоко заровената истина около поредния тежък инцидент в оръжейно производство разговаряме днес в „Полиграф+” с г-н Валентин Радев,един от изявените наши специалисти в тази област,бивш зам.-министър на отбраната,сега депутат от ГЕРБ.

 

fallback
fallback