Румен Петков: България е на път да излезе от престижния клуб на ядрените държави

В Полиграф със Светла Петрова

21.03.2015 | 22:00 Редактор: Кармелита Тонева
Румен Петков: България е на път да излезе от престижния клуб на ядрените държави

България е на път да излезе от престижния клуб на ядрените държави, каза зам. председателят на АБВ Румен Петков в дискусионното предаване Полиграф със Светла Петрова.

Румен Петков коментира трусовете в президентската партия и за критиките към управляващите.

 

През тази седмица /16-22 март 2015/ Изпълнителният съвет на АБВ, една от партиите в управляващия четиристранен съюз, огласи решението си да преразгледа подкрепата си за правителството и участието си в него.

Това решение идва, въпреки високата оценка за нейния представител в изпълнителната власт - вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

Подобни сигнали президентската партия започна да излъчва още около дебатите за 16-милиардния заем в парламента,чието гласуване стана  причина и за първите сериозни трусове в АБВ.

Тогава,лидерът Георги Първанов си подаде оставката,след като депутатите на АБВ в последния момент кривнаха от принципната  партийна позиция против заема.

Защо пребиваването в тази власт влияе зле на кондицията на АБВ и колко реална е перспективата  младата формация да се оттегли от управлението-  разговор на Светла Петрова със зам.-председателя на АБВ Румен Петков