Търговията с дървен материал - в граничната зона между белия и сивия бизнес ?

Румен Христов, депутат от РБ, шеф на парламентарната комисия по земеделие и бивш министър на земеделието за мораториума върху износа на дървесина

20.03.2015 | 18:11 Редактор: Кармелита Тонева
Търговията с дървен материал - в граничната зона между белия и сивия бизнес ?

Депутатът Румен Христов заяви в предаването Полиграф + пред водещата Светла Петрова, че независимо от информациите за обезлесяване, българските гори са в много добро състояние.

Около 1000 предприемачи и работници от фирми за износ на дървесина от цялата страна протестираха на 18 март шумно пред парламента срещу наложения в началото на месеца мораториум върху задграничната търговия с ценната суровина.

Целта на забраната е да се пресече незаконната сеч , докато бъдат приети поправките в закона за горите,които да гарантират по-строг контрол върху дърводобива.

Според протестиращите, обаче, мярката убива бизнеса им или пък ги оставя без работа и по-скоро е лобистка в полза на българските преработватели.

  Един от двамата депутати,които излязоха да говорят с недоволните,беше председателят на парламентарната агрокомисия Румен Христов от Реформаторския блок. Той е и гост в предаването Полиглаф +.