fallback

Полицейските провокации - кой, защо, как ?

дискусия в студиото на Полиграф по повод края на сагата за "абсолютния престъпник" - процеса срещу екс военния министър Николай Цонев и оневиняването му

10.02.2015 | 14:30 Автор: Кармелита Тонева

Днешната полемика в предаването е провокирана  от една полицейска провокация,вградена в основата на най-нашумялото през последните години може би дело за корупция у нас и станала причина за също толкова шумното оправдаване на тримата обвиняеми по него.

Поводът е краят на сагата за „абсолютния престъпник”,започнала през 2010-та,и последвалото скоростно отстраняване на шефа на столичното следствие Петьо Петров,по-известен с живописния си прякор Пепи Еврото.

Как въпросната сага и Пепи Еврото станаха абсолютен символ на безкрайната ни отдалеченост от Европа и провала на родните институции в битката с корупцията по високите етажи на властта?

- разговор на журналистката Светла Петрова с Елеонора Николова,директор на Центъра за превенция  и противодействие на корупцията и организираната престъпност към МС,популярен като БОРКОР, и с известния адвокат-правозащитник Михаил Екимджиев,председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека.

 

 

fallback
fallback