fallback

Полиграф 19 юли част 2

20.07.2014 | 08:15

В частта на предаването Полиграф – „Полемично…” на 19 юли участват експертът по сигурността проф. Николай Радулов, политикът и дипломат, бивш министър на отбраната Бойко Ноев и независимият журналист Николай Стайков.

По скайп участие в разговора взе и Юлиян Попов – ексминистър на околната среда в служебното правителство на Марин Райков.

Темите на дискусията в студиото на Полиграф - „Аферата КТБ и минимизиране на щетите от нея, както и въпросът има ли сценарий за фалирането на КТБ, кой е авторът и кого обслужва и дали кризата с КТБ е заплаха за националната сигурност ?

Бившият министър на отбраната Бойко Ноев съобщи изненадващата новина, че 90 % от парите на българската военна и отбранителна индустрия са в Корпоративна и търговска банка.

Ноев коментира, че най-опасното в скандала с Корпоративна търговска банка е, че държавни институции разбиват държавин институции. Според него още 20 дни преди обявяването на несъстоятелност на банката е имало среща в президентството на която се е обсъждала съдбата на КТБ, между Плевнелиев, Цацаров и Искров.

От своя страна експертът по сигурността Николай Радулов е категоричен, че кризата с КТБ заплашва сигурността на страната. Той е на мнение, че системата за сигурност – ДАНС и МВР – вече се е разпаднала.

 

fallback
fallback