Обсъждан ли е трети спасителен план за Гърция?

Коментар на Мартин Илиев от България Он Ер и Бойчо Попов от Investor.bg в студиото на Инвестор Live

11.06.2015 | 18:04 Редактор: Делян Петришки
Обсъждан ли е трети спасителен план за Гърция?

Опасността от държавен фалит на Гърция нараства с всеки изминал ден, заяви днес президентът на германската централна банка Bundesbank Йенс Вайдман, цитиран от DPA.

„Времето отминава, а рискът от фалит се увеличава всеки ден“, заяви Вайдман по време на участието си в конференция в Лондон.

Според гуверньора в действителност ефектите от зараза в подобен случай са свити спрямо миналото, но „не бива да се подценяват“. А най-големите губещи биха били самите гърци. 

„Има силна воля да се помогне на Гърция. Данъкоплатците от другите страни от еврозоната вече са предоставили значителни средства в подкрепа на неизбежния процес на корекции. Но времето напредва и опасността от дефолт нараства с всеки изминал ден", изтъкна Вайдман в речта си.

Германия пък е категорично против трета програма за подпомагане на Гърция при каквито и да е обстоятелства, дори да има споразумение между Атина и международните ѝ кредитори по споразумението "пари срещу реформи", пише днес германският всекидневник Bild, цитиран от Investor.bg.