Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Западът може да въоръжи Украйна, но не може да върне загиналите

"Ако мога да опиша ситуацията там с една дума, тя ще е умора", каза Татяна Станева

02.07.2024 | 15:01 Редактор: Деси Николова

Украйна поема своя път към Европейския съюз заедно с Молдова. Новината е от световен мащаб и в последните дни често е коментирана. В същото време обаче по нищо не личи да идва краят на военния конфликт в региона.

"Ако мога да опиша ситуацията в Украйна с една дума, тя ще е умора. Това се чувства и при войниците, и при цивилното население. Не може три години да пребиваваш в едно и също информационно поле, да те е страх три години. Не може просто да пребиваваш винаги в бомбоубежищата, не може да имаш оптимистично настроение като преди", коментира журналистът, режисьор и сценарист Татяна Станева в студиото на предаването "Директно".

"Започнахме най-накрая да разбираме какво наистина става при нас. Първите дни с паниката имаше много въодушевена вяра, че победата ще е бърза. Всички бяха наясно, че ние сме правите, ние сме в несправедлива война, но като започнахме да разбираме, че на никого не му пука за нас... Да, има някаква грижа, без европейската и западната помощ нямаше да се справим. Оръжие ще дадат, финанси ще дадат, но никой няма да върне нашите хора, които загинаха и проляха кръв за европейските ценности", заяви Станева пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
А кой
преди 2 дни
Ще ги върне загиналите? Може би..... агресорът русия,ако и се подчинят и всяка сутрин пеят боже... путин ...опази ни от изкушението....да бъдем свободни и независими. Сигнализирай за неуместен коментар