fallback

Иновативни подходи в музикалното образование и развитие на децата

Какви предмети се изучават във Voice Academy

10.03.2020 | 14:02 Автор: Зара Паталева

Бъдещето е за креативните – за тези, които виждат много решения и нови подходи – за тези, които от рано чуват и усещат музиката. Затова, когато чуете детето си да тананика песен, помислете, колко  е важно да обръщаме внимание и на музикалната култура и образование . И може би също като него ще видите цветовете на мелодията и ще поискате да изпеете някоя песен.

Гости са Снежана Бахчеванова- водещ преподавател и методист музикална теория и практика, хармония и мелодия, пиано във Voice Academy. Автор на иновативната система "Музикална теория и практика" и Петя Данкова - основател и музикален директор на Voice Academy. Какви предмети се изучават във Voice Academy?

Децата се запознават  с музикално продуциране, сценично поведение и музикален бизнес.  Важни ли са  тези предмети за музикалната култура и развитие на едно дете? Отговори на тези и други въпроси ни дава г-жа Петя Данкова.

Дългогодишният  опит и светоусещане за това , как трябва да се преподава музика е събран в първият  по рода си учебник у нас, състоящ се в две части -    ''Музикална теория и практика''.

Как  се е зародила идеята да напише този учебник и с каква цел го  е направила ни разказва г-жа Бахчеванова.

 

fallback
Още от Видео
fallback