Кои са ролите в живота на Теодора Духовникова?

24.02.2016 | 12:00

Съвременната жена е 10 в 1 - майка, съпруга, домакиня, прелъстителка, кариеристка, актриса, героиня, приятелка, помирителка, муза. Трудно ли е да влизаш във всички тези роли и как да запазиш себе си въпреки всичко разказва актрисата Теодора Духовникова в студиото на предаването “Десет” с Ирина Белчева.

1. Майка - Теодора е майка на две деца - грижите за тях я осмислят, но била ли е готова за тази роля и можеш ли някога да бъдеш напълно готов? 

2. Съпруга - Със съпруга й Стефан преминават през много перипети. Дали той я ревнува от ухажори и еротични сцени?

3. Домакиня - Широко разпространено е мнението, че в България социализмът е налагал двойно бреме на жената, като от една страна, я е изпращал на трудовия пазар, а от друга - не облекчавал традиционната й работа на домакиня. Обича ли Теодора да домакинства?

4. Прелъстителка - “Вбесява ме като видя нечии сълзливи изповеди по телевизора, ужасно интимни неща се споделят в ефир без да има нужда от това.” 

5. Кариеристка - Теодора е напълно отдадена на театъра, но една година си живее в Канада без да работи, за да подпкрепи мъжа на живота си.

6. Актриса - Последната й роля е в първия пълнометражен филм на режисьора Димитър Димитров „Събирач на трупове”. Сценарист на лентата е Марин Дамянов, операторското майсторство е на Борис Славков. В черната комедия си партнира със Стоян Радев, Стефан Щерев, Лидия Инджова, Михаил Билалов и Китодар Тодоров. 

7. Героиня - В житейски и професионален план има един труден момент, в който й е било трудно да открие смисъл. Как се справя?

8. Приятелка - Имаш ли близки приятели в актьорските среди?

9. Помирителка - Има ли интриги в актьорските среди?

10. Муза - Наричат я българската Мишел Пфайфър и неведнъж са й писали стихове.

Вижте повече в следващото видео.