fallback

Ники Сотиров: Изкуството превръща нищетата в богатство

05.02.2016 | 11:00

Във века на високите технологии и глобализацията,сякаш по-рядко си задаваме въпроса, дали всички тези постижения ни правят по-добри. 

В студиото на предаването “Десет” гост на Ирина Белчева е актьорът Ники Сотиров, който говори за 10-те лица на добротата, за българина днес, за творенето на добрини и изкуство, за българския дух и култура. 

Ето кои са 10-те лица на добротата в съвременния свят според Ники Сотиров:

1. Българинът на 21век – “Ако говорим за кино,ние сме гениални! Българските екипи са изключително професионално подготвени, на европейско и световно ниво, същото касае и българските актьори. Днес на нас ни трябва действие, единство и да защитаваме жилавите ценности на българския дух.”  2. Изкуството срещу духовната нищета – "Духовна нищета винаги е имало и ще има. Тази празнина може да се запълни само с изкуство. Само изкуството може да превърне нищетата в богатство". 3. Благотворителност или чиста съвест- “Трябва да даваме! От сърце! Тогава ще се докоснем до любовта. Даването е висш Божи дар.” 4. Оценява ли се добротата в хората - Изключително важно е да потушим войната в себе си и да потърсим доброто в себе си. 5. Да правиш изкуство в „11 А“- “Ролята ме обогати. Този филм е акт на родолюбие. „11 А“ е пример за българщината.” 6. Изгревът и залезът на българските сериали - Българският сериал има детска смъртност. Той изгаря като магнезий и тогава, когато публиката иска още, се случват житейски, нелепи неща. 7. Бъдещето на актьорската професия - “Днес има режисьори, които не са виждали филмова лента. Това е малко стряскащо. Разбира се, не бива да се вини днешното поколение за развитието на технологиите, но искрено вярвам в таланта на младия човек и съм уверен, че това е бъдещето на България.” 8. Български филм на Оскарите - “Горещо го искам! Но български филм, с български сценарист и български режисьор, това може да се случи с много пари.” 9. Политика за всеки - Политиката винаги се занимава с теб. Ти не можеш да живееш извън политиката. 10. Бъдещите “Десет” - “За мен най-важно е да съм свободен, да съм влюбен, да правя изкуство и никога да не се предавам. Не търси пътя, просто върви по него!”

За повече подробности вижте следващото видео.

 

fallback
Още от Видео
fallback