fallback

С какво отива Карни на Пролетната среща на МВФ и Световната банка

10.04.2014 | 12:00

Какво ще носи BoE на срещата на МВФ и Световната банка във Вашингтон, 11-13 април?

Анализ на Джонатан Феро от Bloomberg

Много от централните банкери отиват на срещата на МВФ във Вашингтон и моята тема днес е: На автопилот ли е BoE до края на годината?

Ето три причини защо много хора си мислят, че това е така.

Инфлацията е под заложената  - ако следите решенията на BoE през последните няколко години, това се приема за доста сериозен проблем. Новата прогноза на банката е леко мъглива – няма конкретна граница, която би предизвикала намеса. Също така говорят за някакво неопределено изоставане.

Има и още нещо важно. През юни в борда на директорите на банката ще се появят нови лица. За мен не е ясно как ще изглежда BoE през следващите 12 месеца.

Имаме Енди Холгън идва от Комитета за финансова политика, имаме експерт от МВФ, които се присъединяват към Комитета за монетарна политика.

Ето защо незнаем как ще изглежда банката през следващите 12 месеца.

Говори се и за външен член на борда на директорите, който дори още не е номиниран. Така че нещата наистина са несигурни.

Ако попитате анализаторите, как ще се отрази всичко това, те ще ви кажат, че не знаят. Така че вероятно BoE е оставена на автопилот и вероятно няма да вземат никакви решения до края на 2014. През следващите няколко месеца обаче нещата могат да станат много, много интересни.

fallback
Още от Видео
fallback