Как да се справим със страховете на децата си?

Тази и още интересни теми в предаването "Днес"

17.05.2016 | 14:17 Редактор: Луиза Божинова
Как да се справим със страховете на децата си?

Да обикнем българската история

Историята и културата на една страна са важна част от възпитанието на децата. "България – памет и чест" е албумът, който ще вдъхнови подрастващите да обикнат българската история. Каква е основната цел на проекта, как ще достигне до младите хора и по какъв начин ще докосне подрастващите ще разберем от първите ми гости в студиото, пиарът и говорител на сдружение "България - памет и чест", Ива Екимова и две от художничките, Лена Старибратова и Петра Вълчева.

Гостите споделиха, че децата се вълнуват от този проект. Той ще помогне на младите по-лесно да запомнят материала от историята и да затвърдят знанията си под формата на игра.

Как да се справим със страховете на децата си?

Когато си дете мама и татко са най-важната упора и подкрепа, която имаш. Когато пораснеш и станеш родител разбираш колко е важна връзката с детето ти. Идва момента, когато децата ни трябва за първи път да се отделят от нас. Да отидат на лагер, море или ски с училище. Тогава стресът и за двете страни е голям. Как да се справим със страховете на децата ни и докъде можем да помогнем като родители, искам да поканя в студиото специалист по темата, лайфкоуч, Маргарита Цветкова и актьорът и татко, Иван Матев.

Внимание, спокойствие и прегръдка са начините да помогнем на децата си да се справят със стреса, преди да се отделят от родителите. Страховете се посрещат с разбирателство и много разговори между дете и родите.

Козметика от естествени продукти

Как влияе на кожата ни козметиката изработена изцяло от естествени продукти. Как можем да си направим различни мехлеми сами и защо едни от най-добрите кремове трябва да бъдат изработени без вода. За всички тези въпроси и още полезни съвети за здраве и красота, експерта Силвия Павлова, с която ще поговорим по темата.
Много полезни съвети за коса, лице и дори и мигли. Интересни съвети как да използвате храната, която имате в хладилника за своите разкрасителни маски.

Маги и Нора в "Българската музика ДНЕС"

Музиката е тази, която ги обединява. Приятелството ги свързва в годините. Конкуренцията се преодолява в името на изкуството. За всичко това и какво се случва с едни от най-любимите таланти от българските формати, в студиото при мен искам да поканя две прекрасни дами, Нора Караиванова и Маги Джанаварова.

Голямо приятелство и истинска благодарност от страна на Маги Джанаварова към Нора Караиванова. Интересни случки с фенове, които певиците няма да забравят са малка част от голямото и интересно интервю.

Най-добрите идеи за абитуриенти

Времето е безпощадно студено, но сезонът на абитуриентските балове наближава. И ние не можем да чакаме повече, за да покажем най-добрите идеи, с които да помогнем на абитуриентите, а защо не да откраднем вдъхновение за самите нас пред наближаващото лято. Сега колегата Диана Костова ще ви срещне с г-жа Вили Боршукова, собственик на един от най-престижните у нас салони за красота. С това ще поставим началото на една слънчева поредица за всички дами, напук на неприятното майско време. 

Сивият цвят ще бъде модерен през този сезон. Интересни съвети за абитуриентските балове и как да си направим официален кок в домашни условия.