fallback

Татяна Дончева: КТБ е създадена така, че да не могат да бъдат открити истинските собственици

Централната банка не е дала достатъчно правомощия на проверяващите трезора и е проявила непрофесионализъм, смята още тя

02.08.2014 | 10:17 Автор: Мариета Иванова

Бизнес моделът на КТБ е създаден така, че да не бъдат открити истинските собственици на банката, заяви в предаването Денят ON AIR  председателят на „Движение 21” Татяна Дончева. Тя допълни, че казусът около банката трябва да бъде разглеждан в икономически и политически план. По думите й естествено има различни страни, едни от които да искат банката да фалира, а други- да бъде запазена. Дончева коментира и намерението на собственици на деноминирани в долари облигации да съдят България, ако не получат парите си. Според нея не е ясно кой стои зад тези хедж фондове и че не е изключено това да бъдат самите акционери, като допълни, че те са в правото си да търсят парите си.

По думите на Дончева Централната банка не е дала достатъчно правомощия на проверяващите  трезора и е проявила непрофесионализъм.

Според Дончева е абсурдна версията мажоритарният собственик Цветан Василев да не коментира казуса с КТБ, защото бил защитен свидетел.

„Ако стигнем дотам да се арестуват последните в йерархията служителки за присвояване на една колосална сума пари, а шефът на надзорния съвет и изпълнителните директори на банката да са защитени свидетели, ако някой е източвал банката- то това е нелепо,” заяви Дончева.

Вижте целия коментар от видео файла.

 

fallback
fallback