Въздушна подкрепа

Пет дрона, които ще издигнат снимките ви до непознати висини

15.10.2014 | 10:00 Редактор: Константин Томов
Въздушна подкрепа

 

Текст КАЛИН АНГЕЛОВ

 

В началото те бяха добре пазена военна тайна. После се превърнаха в куриозен начин да позяпате как съседката се къпе на двора. Днес дроните вече са масово явление и почти задължителна добавка към вашия фотоапарат или камера. Пет модела, които си струват инвестицията.

AR Parrot Drone 2.0

Добро решение, ако не ви се харчат много пари и нямате амбиции да ставате майстори в пилотажа. Този Parrot се управлява съвсем лесно с удобно приложение за смартфон, има вградена камера (720p) и е по-евтин от конкурентите. Минус е сравнително краткият живот на батерията.

Цена: около 270 евро

 

350 QX RTF Blade

Като летателни качества това е ферарито на дроните. Можете дори да изпълнявате трикове от въздушната акробатика. Има три режима на полет и възможност за автоматично поддържане на позиция във въздуха (чрез GPS). Работи отлично с GoPro камера.

Цена: около 380 евро

 

DJI FirstPersonView Phantom 2 Vision+

Най-скъпият, но и най-добър вариант, ако искате кадрите ви да се доближат до професионалното качество. Вградената камера снима с резолюция 1080р  и е окачена върху отличен стабилизатор. Батерията спокойно стига за 25 минути полет.

Цена: около 1150 евро

 

DJI Phantom FC40

Ако не ви се дават пари за скъпия Vision+, това е негова по-опростена версия. Максималната резолюция на камерата е само 720р, батерията стига за едва 12 минути, но пък машинката има автоматична функция да се върне при вас, преди запасът й да свърши.

Цена: около 480 евро

 

Hubsan H107D X4 Mini

Чудесен избор за начинаещи, и за обсебените от съседката. Този дребосък (едва 11 см) ползва скромна камера (480p), но може да предава жива картина на екрана на дистанционното ви, и лети без презареждане 7 минути.

Цена: около 120 евро

---

* Текстът е публикуван в Bulgaria On Air THE INFLIGHT MAGAZINE, брой 50 / 2014


1
1 rate up comment rate down comment 0
bostko
преди 9 години
ТВ операторите ще намажат :) Сигнализирай за неуместен коментар