Затварят централата на БСП

Реститути превземат офисите им на "Позитано" 20

19.10.2016 | 22:30
Затварят централата на БСП
Затварят централата на БСП

Изкарват БСП от "Позитано" 20. Социалистите освобождават партерните помещения на централата си, след съдебно решение на в полза на частни лица.

От БСП видяха политически натиск по време на кандидат-президентската кампания.

Натискът според социалистите идвал заради по-широката парламентарна подкрепа, която събират срещу управляващото мнозинство. 

"В този момент, с пълномощно на Лиляна Павлова и областната управителка на София, влизат на "Позитано", вадят партерните помещения и въвеждат частни лица... преди избори. Това е елемент от предизборен натиск върху опозицията. Искам да им кажа: "Г-н Борисов, няма да ви се получи. По този начин показвате само слабост и страх. Няма да ни спрете, напротив, повече ни амбицирате", каза пред камерата на Bulgaria ON AIR соцлидерката Корнелия Нинова.

На "Позитано" 20 служители вече махнаха, фолиото, с което е облепен партерът на сградата, собственост вече на частни лица.

"Ще създадат огромно неудобство да сменяме офиса на г-жа Йотова в предизборна кампания, при положение, че имаме доста по-сериозни неща, с които да се занимаваме", посочи началникът на кабинета на Илияна Йотова Надя Младенова.

Тя не търси връзка между предизборната кампания и срока за изпълнение на съдебното решение напускане на помещенията. Категорична е обаче, че ако решението на съда е било забавено до края на президентската кампания, изпълнението му нямало да причини толкова неудобства.