fallback

Идея: Полицейски КПП-та затварят курорта Слънчев бряг

Създаваме общ координационен център по Южното Черноморие, съобщи Бъчварова

17.06.2016 | 12:29 Автор: Анисия Иванова

Водят се преговори за затваряне на курорта Слънчев бряг с полицейски КПП-та. Това съобщи главният секретар на МВР Геоги Костов. Пред "24 часа" той уточни, че мярката се налага от съображение за сигурност, тъй като досега контролно-пропускателният режим се осъщестявал от АД-то.

Общ координационен център ще бъде създаден по Южното Черноморие, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти след проведена работна среща с главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директора на областната дирекция в Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Главният секретар сподели, че ще има още командировани полицаи, а в координационния център освен полицията ще работят НАП, ДАНС и митницата.

Новото звено ще се ръководи от Национална служба "Полиция", уточни Костов.

Въвеждането на такъв пропускателен режим означава, че униформени полицаи ще дежурят на всеки вход и изход към курорта. Те ще проверяват потоците от моторни-превозни средства и хора, които влизат в комплекса. Ще се следи кой какво вкарва, какъв е произходът на стоките, имат ли платени данъци, акцизи и т.н. Главният секретар каза, че полицията започва да следи "бар-кролове" и организираните групи, които участват в така наречения алкохолен туризъм.

Служители на МВР ще изискват и проверяват списъците на участниците в тези "бар-кролове". Ще се следи дали в групите има непълнолетни участници.

По повод престрелката в Слънчев бряг тя беше категорична, че няма политически чадър над Димитър Желязков и заяви, че всеки който престъпи правилата ще бъде съден с цялата строгост на закона, съобщи "Фокус". Нека туристите по Черноморието са спокойни за безопасността си, посъветва още министър Бъчварова.

fallback
fallback