Десетки хиляди се събраха в Москва на шествие в памет на Борис Немцов

Няколко хиляди души са марширували и в Санкт Петербург

01.03.2015 | 17:35 Редактор: Ирина Георгиева
Десетки хиляди се събраха в Москва на шествие в памет на Борис Немцов

Десетки хиляди души се събраха в Москва на шествие в памет на опозиционера Борис Немцов, който беше застрелян на 27 февруари вечерта, предаде BBC. Участниците носеха портрети на Немцов и плакати с надписи "Не ме е страх". Участниците в края на процесията са достигнали до Големия Москворецки мост, където са полагали цветя в памет на Немцов. 

След участието си в шествието хората се разотиваха. Местни журналисти съобщават, че изтеглянето на участниците е спокойно и организирано, като пътят до метро станцията отнема около 10 минути, предаде агенция "Фокус". Шествието е приключило без инциденти. 

Съюзниците на Немцов обвиниха Кремъл в участие, но президентът Владимир Путин осъди убийството, нарече го "отвратително" и обеща да намери убийците.

Няколко хиляди души са марширували и в Санкт Петербург.

Междувременно стана ясно, че руската полиция е обявила награда от 3 млн. рубли за ценна информация във връзка с убийството на Немцов, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Оперативните подразделения на вътрешното министерство, подпомагащи разследването на наказателното дело по случая, "са готови да изплатят голяма награда от 3 милиона рубли срещу достоверна информация за предполагаемите престъпници", цитира агенцията съобщение на пресцентъра на МВР в Москва.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви по-рано, че гарантира анонимността на всеки, който се обади, напомня агенцията.